The white book by JooO

Eat.Trippin.CouchSurf

Why “The White Book by JooO”!!!

Q: Kenapa ini blog dinamain “The White Book by JooO”?
A: trip backpacking pertama gw adalah trip ke Bali dan waktu itu sebelum gw pergi ke Bali, gw cari info sebanyak2nya tentang Bali. Sangking banyaknya info yang gw copypaste dari blog2,website2 ke Word, walaupun uda diedit2 supaya ga ketebelan, ternyata kalo diprint masi setebel buku. akhirnya tuh buku gw kasi nama “The White Book” (soalnya “Black Book” uda pasaran) ga lupa ama embel2 “By JooO” dibawahnya. Biar kalo tuh buku dibaca orang, pada tau kalo itu hasil kerja keras gw. hahaha.

Q: Why/What/Who is JooO?
A: JooO is my nickname given by a little girl aged one and a half years old…notice the big “J”, double little “o” and the big “O” at the end. that’s how she’d pronounce it.

Q: “The White Book by JooO” itu tentang apa?
A: i dont know…i want it about my backpacking trip with bits of my life i guess. i dont have lots money to spend, yet. but i hope lots of trips coming up in my life in the future.

Q: Backpacking?!! what???
A: bermula dari gw SMP yang suka diajak nyokap traveling ke luar negeri. ga sering sech. tapi cukup untuk menyadarkan gw kalo gw suka yang namanya jalan-jalan. so far baru 3 negara (kedikitan yach?). Singapore, Thailand, and USA. hmmm kayanya Singapore 2-3 kali, Thailand 1 Kali, USA 2 kali. ofcourse waktu itu bukan backpacking, tapi lebih ke luxury trip lahh istilahnya. yang nginep di hotel ternama terus sightseeing ke tempat touristy with a tourguide trus belanja yang ga penting2. so, why backpacking?!! bermula waktu setelah 1 bulan lulus kuliah (dengan suksesnya lulus dalam tiga setengah taon..bangga donk!!!), kepingin ke USA lagi but this time jalan2 sendiri (berhubung trip2 sebelum always with my mum) sambil ketemu ma saudara2 yang live disana. jadi waktu interview ke dua (yup bener “kedua”) ditanyain ama bulenya alasannya gw kesana. langsung terlintas semua acara travel di Discovery Channel Travel & Living. gw celetuk aja “backpacking”. kan kebanyakan si pembawa acaranya pake backpack di punggungnya. ato gara2 pelm EuroTrip yach?! The end Result-nya adalah i had to postpone my ultimate dream trip ke tanggal (baca:taon) yang belum jelas karena visa USA-nya akhirnya ga dapet. setelah tiga kali interview, tiga kali ditolak visanya without even knowing why, tiga kali dikasi kertas putih yang dikasi ama bulenya yang isinya ga jelas apaan yang katanya dikertas itu dijelaskan kenapa gw ditolak (terlalu rancu tuh content dari tuh kertas putih), tiga kali memberikan 900rb secara terpaksa demi visa, dalam tiga bulan berturut2. lol. ya sudah dech batal total dah tuh trip. kemudian nangis ampe mata sembab and life goes on (well not really)…..at the same month i decided to go to Bali. i dont know when and i dont know how but i have to go to Bali! (read:my way of forgetting how my ultimate dream was ruined by this one embassy). like i said life goes on (this time akhirnya gw bener2 i’m over it), now my ultimate dream is EuroTrip 2010. thou it seems impossible since this time i want all the expenses is by me own not with my parents money, but i pay the trip on my own. why is impossible?! im not making any money right now…hahaha…but we’ll see…dah ngalor ngidul nech answernya to question “Backpacking?!! what???”.

so, my first backpacking trip was to Bali. not alone, but still with my friend. just the two of us. seharusnya ada dua orang lagi. short story those two person ga jadi ikut. and the result is …. i love backpacking than those luxury trips!!!

maybe -to be continued-

2 Comments »

  1. sip. salam bakpacker

    Comment by ivanbatara | December 22, 2008 | Reply

  2. Hello Mariza,

    Great “white book” full of info, I also like your sense of humour. Thanks for writing all this.

    Keep the spirit up.

    Jean-Pierre

    Comment by Jean-Pierre | February 4, 2010 | Reply


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: